Aromiser

Werken met de aromiser is de efficiëntste manier om deeltjes met de juiste druppelgrootte te vernevelen

Een vernevelaar is een apparaat dat in staat is om van een vloeistof een nevel of wel aërosol te maken. Dit zijn zeer kleine druppeltjes die in staat zijn om in de lucht enige tijd te kunnen zweven om daarna neer te dalen op een plaats ergens binnenin de luchtwegen. Inhalatie van geneesmiddelen in de ruimste zin van het woord wordt heden ten dage aanzien als de optimale manier van toedienen.

Met relatieve lage doseringen kunnen lokaal hoge concentraties bereikt worden. Het middel komt op de juiste plaats terecht en absorptie in de systemische circulatie wordt tot een minimum beperkt. Verneveltherapie kan worden toegepast bij een zeer breed spectrum van luchtwegaandoeningen, zoals virale en bacteriële infecties, pseudo-kroep, nasale en paranasale problematiek, longemfyseem, chronische bronchitis, astma, CF, pharyngitis, laryngitis, rhinitis, sinusitis, enz.
Een vernevelaar met compressor is heel gemakkelijk te gebruiken. Door rustig en ontspannen adem te halen inhaleert u de medicatie. Het is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, in het bijzonder voor jong en oud.

Geïnhaleerde inhoudsstoffen gaan direct naar de longen. Kleine hoeveelheden zijn voldoende om resultaat te boeken en daardoor worden mogelijke bijwerkingen gereduceerd. De plaats waarop het product ingebracht wordt en de hoeveelheid zijn afhankelijk van ondermeer de grootte van de partikels, de snelheid van hun verplaatsing door de luchtwegen en de manier van ademhalen. De hoeveelheid nevel die naar de bronchiale boom geleid wordt, is oa afhankelijk van de druppelgrootte van de individuele deeltjes.

De plaats waarop het product ingebracht wordt en de hoeveelheid zijn afhankelijk van onder meer de grootte van de partikels, de snelheid van hun verplaatsing door de luchtwegen en de manier van ademhalen

Indicaties
  • Ademhalingsproblemen: Astma, sinusitis, virale en bacteriële infecties, pseudo-kroep, nasale en paranasale problematiek, longemfyseem, chronische bronchitis, CF, pharyngitis, laryngitis, rhinitis.
  • Ontsmetten omgevingsruimte: vooral in rust- en ziekenhuizen een ideale manier om kiemen te bestrijden en de atmosfeer aangenaam te houden.
  • Winkels, galerijen, musea, tentoonstellingen: Geurmarketing wordt steeds belangrijker en een onmisbaar instrument om het verschil te maken en klanten aan te trekken.
  • Rustgevend, ontspannend: bij ADHD gediagnosticeerde kinderen kunnen bepaalde vernevelingen dempend werken en de rust bewaren. Ideaal bij scholen en instellingen
  • Stimulerend: De juist gekozen oliën werken stimulerend, aangewezen bij sportcomplexen of examencentra
  • Mediatief: speciale mixen of synergieen passen we toe bij yoga- en meditatie-instituten.
Samenstellingen van verschillende oliën noemen we synergieën

De druppelgrootte van de vernevelde vloeistof (Mass Median aerodynamic diameter)
is van het allergrootste belang. Te grote druppels sorteren minder effect, zijn belastend voor het organisme  en verspillen kostbare olie.
Te kleine druppels verlaten bij uitademing het ademhalingsstelsel zonder opgenomen te zijn, en sorteren dus nauwelijks effect.

Met de druppelgrootte staat of valt de effectiviteit van het toestel, want deze bepaalt waar en hoeveel er van een vernevelde olie wordt afgezet.

De vernevelaar produceert een mist met druppels van verschillende grootte. De ideale druppelgrootte moet tussen een en 40 micron bedragen.
40 micron lijkt misschien wat veel maar is het niet als je beseft dat de olie heel snel vervluchtigt en de meeste deeltjes tegen dat ze in de alveoli aankomen al geslonken zijn tot zo’n 20-25 micron.

Kleine hoeveelheden zijn dus reeds voldoende om resultaat te boeken.

Volgende